Äntligen lugn och ro!

Familjen Olsson flyttade in i ett av Sveriges mest uttittade hus. Nu, när uppståndelsen efter förra säsongens ”Äntligen hemma” lagt sig, njuter de av sitt härliga hem i lugn och ro – och längtar till värmen då de kan vara utomhus.

– Trädgården var en av de saker vi fastnade för. Dels var det skönt att allt var klart, dels är kombinationen av uteplatser, gräs och växter väldigt bra och trevlig. Det säger Mikael Olsson som tillsammans med hustru och två barn flyttade in i Lidingövillan i slutet av augusti. Redan innan ”Äntligen hemmas” experter drog in och totalrenoverade den gröna trävillan hade han och hustrun tittat på den. Området, med sina vackra äldre trävillor och uppväxta trädgårdar, attraherade den husletande familjen. Men det var alltså först efter renoveringen som de slog till.
– Vi är inte särskilt händiga och tyckte det var skönt att flytta in i ett hus som inte kräver en massa jobb. Men invändigt har vi gjort en del mindre förändringar för att huset ska passa just oss, säger Mikael Olsson.
Utomhus fick trädgårdsexperten Bo Rappne fria händer och skapade en kontemplativ trädgård av gamla och nya fruktträd, växter, gräs och mycket natursten. Det blev åtskilliga leveranser från Flisby innan han var färdig. Särskilt uppmärksammad blev pergolan med sitt stora, vackra utegolv av Mineraskiffer från Offerdal som tilltalar de inflyttade.
– Ja, det är en väldigt fin plats – som dessutom ger bra insynsskydd. Skifferplattorna är lätta att sopa av och barnvänliga eftersom det är svårt att halka på den lite skrovliga ytan, säger Mikael Olsson och ser fram mot våren då det äntligen blir dags att ta trädgården och uterummen i bruk.
– Vid pergolan står ett äldre körsbärsträd kvar. Tänk så fint när det slår ut i blom!

Skiffer med glastak